

Sałatka ze szpinakiem, chrupiącymi warzywami i dressingiem sezamowo-orzechowym
Czas ogółem14 min
2 minCzas przygotowania
10 minCzas marynowania
2 minCzas gotowania
Delikatny szpinak baby, surowa marchewka, biała rzodkiew i orzechowy dressing - i pyszna wegetariańska sałatka gotowa!
Wartości odżywcze (na porcję)1193 kJ / 285 kcal
23,3 gTłuszcz
8,2 gBiałko
10 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Składniki na dressing przełóż do słoiczka, zakręć wieczko i mocno potrząsaj, aż składniki się zmieszają.
Krok 2
Szpinak umyj i przełóż do miski. Rzodkiew i marchewkę obierz i pokrój w cienkie słupki. Szczypiorek drobno posiekaj i dodaj do warzyw.
Krok 3
Sezam i orzeszki upraż na suchej patelni, doprawiając wędzoną papryką. Wymieszaj z sałatką. Sałatkę polej dressingiem tuż przed podaniem.
ID przepisu: 1138
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej