Sałatka z mango i marchewki

Czas ogółem 10 min
10 min Czas przygotowania

Świeża i owocowa letnia sałatka z pysznym winegretem, przyrządzona z sosem sojowym Kikkoman, sokiem jabłkowym i syropem klonowym. Idealny dodatek do grilla.

Składniki

4 porcj(e/i)
1 
Mango
1 
sałata rzymska (lub 2 małe)
2 
marchewki
100 g
kiełków
2 łyżki
oliwy z oliwek
2,5 łyżki
białego octu balsamicznego
100 ml
soku jabłkowego
1,5 łyżki
syropu klonowego
świeżo zmielony pieprz
Wartości odżywcze (na porcję) 625 kJ  /  149 kcal
5,3 g Tłuszcz
3,6 g Białko
18,1 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Obierz mango, oddziel miąższ od pestki i pokrój w cienkie paski. Pokrój sałatę, umyj ją i wysusz. Umyj i obierz marchewki, a następnie zestrugaj je na cienkie wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw. Umyj kiełki.

Krok 2

Do przygotowania dressingu użyj blendera. Zmiksuj 4 łyżki pokrojonego mango, oliwę z oliwek, ocet, sok jabłkowy, sos sojowy i syrop klonowy. Dopraw pieprzem. Dodaj dressing do sałatki i wymieszaj przed podaniem.

ID przepisu: 864

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Obierz mango, oddziel miąższ od pestki i pokrój w cienkie paski. Pokrój sałatę, umyj ją i wysusz. Umyj i obierz marchewki, a następnie zestrugaj je na cienkie wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw. Umyj kiełki.

Do przygotowania dressingu użyj blendera. Zmiksuj 4 łyżki pokrojonego mango, oliwę z oliwek, ocet, sok jabłkowy, sos sojowy i syrop klonowy. Dopraw pieprzem. Dodaj dressing do sałatki i wymieszaj przed podaniem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.