

Sałatka bez tuńczyka
Czas ogółem
15 min
15 min Czas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)650 kJ / 155 kcal
5,9 gTłuszcz
7,4 gBiałko
15,7 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Przepłucz i osusz ciecierzycę. Obierz cebulę, umyj paprykę, usuń górę, białą skórkę i nasiona i pokrój w małe kostki.
Krok 2
Ciecierzycę ugnieć widelcem i zmieszaj z cebulą, papryką, tahini i kaparami. Dopraw sosem sojowym, sproszkowaną papryką i 1 łyżką stołową szczypiorku.
Krok 3
Udekoruj sałatkę bez tuńczyka resztą szczypiorku i podawaj z tostami, pomidorami i krążkami cebuli.
ID przepisu: 229
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej








![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)










