

Sałatka bez tuńczyka
Czas ogółem
15 min
15 min
Czas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)
650 kJ
/
155 kcal
5,9 g
Tłuszcz
7,4 g
Białko
15,7 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Przepłucz i osusz ciecierzycę. Obierz cebulę, umyj paprykę, usuń górę, białą skórkę i nasiona i pokrój w małe kostki.
Krok 2
Ciecierzycę ugnieć widelcem i zmieszaj z cebulą, papryką, tahini i kaparami. Dopraw sosem sojowym, sproszkowaną papryką i 1 łyżką stołową szczypiorku.
Krok 3
Udekoruj sałatkę bez tuńczyka resztą szczypiorku i podawaj z tostami, pomidorami i krążkami cebuli.
ID przepisu: 229
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej