

Sałata z ogórka, rzodkiewek w delikatnym dressingu na bazie sosu sojowego Kikkoman
Przygotowanie
Krok 1
Ogórki i rzodkiewki umyj pod bieżącą wodą, ogórki obierz (celowo niedokładnie) ze skórki przy użyciu obieraczki. Na mandolinie, lub po prostu ostrym nożem potnij warzywa na cienkie plasterki i trzymaj w wodzie z lodem przez ok. 15 minut, aby nabrały chrupkości.
Krok 2
Sporządź dressing: połącz sok z limonki, brązowy cukier, sos sojowy, olej oraz marchewkę posiekaną bardzo drobno w brunoise.
Krok 3
Przed serwowaniem odsącz warzywa z wody na ręczniku papierowym, polej dressingiem i udekoruj świeżymi ziołami.
ID przepisu: 558
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej