Puszyste naleśniki gryczane z sałatką
Pyszna propozycja na początek dnia: pożywne naleśniki gryczane z wyrazistą sałatką warzywną to zdrowe śniadanie, które doda ci energii.
Przygotowanie
Krok 1
130 g mąki gryczanej – 75 g mąki pszennej – 5 g drożdży suszonych – 200 ml kefiru – 2 jajka – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
Wymieszaj oba rodzaje mąki z drożdżami. Dodaj kefir, jajka i Sos sojowy Kikkoman. Dobrze wymieszaj i odstaw na godzinę, aż ciasto podwoi swoją objętość.
Krok 2
1 czerwona papryka – 1 czerwona cebula – 2 ogórki – 2 łodygi selera – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżka posiekanej pietruszki – 1 ząbek czosnku
W międzyczasie przygotuj sałatkę. Paprykę pokrój w cienkie paski, cebulę w krążki, selera na kawałki 1 cm, a ogórki w plasterki. Wymieszaj warzywa z oliwą z oliwek, Sosem sojowym Kikkoman, pietruszką i rozgniecionym czosnkiem.
Krok 3
3 łyżki oleju
Z wyrośniętego ciasta usmaż na oleju małe naleśniki. Podawaj z sałatką.
ID przepisu: 1349
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej