

Pstrąg łososiowy z pesto
Czas ogółem
25 min
25 min
Czas przygotowania
Pstrąg łososiowy doprawiony aromatycznymi ziołami to ryba, która idealnie nadaje się do grillowania. Podany z pesto pietruszkowo-bazyliowym zyskuje jeszcze więcej smaku i soczystości.
Wartości odżywcze (na porcję)
1917 kJ
/
458 kcal
33 g
Tłuszcz
38 g
Białko
1 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Umytą rybę nacieramy posiekanymi ziołami.
Krok 2
Grillujemy ją z obu stron na rozgrzanej patelni.
Krok 3
W tym czasie oliwę miksujemy z sosem sojowym, sokiem z cytryny i ziołami.
Krok 4
Rybę podajemy z gotowym pesto i pieczywem.
ID przepisu: 1015
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej