

Proste w przygotowaniu rybne tacos z chrupiącymi warzywami
Tacos w nowej odsłonie! Ta wersja z lekko pikantną rybą, musztardowym sosem jogurtowym i chrupiącymi sezonowymi warzywami zachwyci każdego.
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
W miseczce wymieszaj Sos sojowy Kikkoman, 1 łyżeczkę oliwy, miód i Sos z chili do kimchi Kikkoman. Dodaj kawałki ryby. Posyp czosnkiem granulowanym i wymieszaj. Odstaw do lodówki na co najmniej 60 minut.
Krok 2
Cebulę drobno posiekaj. Pomidorki pokrój na mniejsze kawałki. Rzodkiewki i ogórka pokrój w cienkie plastry. Awokado pokrój w plastry.
Krok 3
Jogurt naturalny wymieszaj z musztardą.
Krok 4
Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę i smaż rybę z obu stron. Po upieczeniu lekko ostudź i podziel za pomocą widelca na mniejsze kawałki.
Krok 5
Muszelki taco wypełnij awokado, plastrami rzodkiewek i ogórków, rybą, pomidorkami i cebulą. Udekoruj sosem i listkami mięty.
Wskazówka:
Jeśli lubisz bardziej pikantne smaki, zamiast połowy łyżeczki dodaj do marynaty całą łyżeczkę pikantnego Sos z chili do kimchi Kikkoman.
ID przepisu: 1148
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej