

Pożywne bajgle z soczewicą i papryką
Pożywne, chrupiące bajgle z dodatkiem perfekcyjnie doprawionej pasty z soczewicy i papryki pomogą ci zacząć nowy dzień z energią i smakiem.
Przygotowanie
Krok 1

80 g ugotowanej czerwonej soczewicy – 1 czerwona papryka – 1 cebula dymka – 3 cm papryczka chili – 1 łyżka oliwy z oliwek
Soczewicę przepłucz w zimnej wodzie. Zalej podwójną ilością wody i gotuj przez 8 minut, aż soczewica całkowicie wchłonie wodę. W międzyczasie pokrój paprykę w kostkę i podsmaż ją na oliwie z oliwek z posiekaną cebulą dymką i chili.
Krok 2

1 szczypta pieprzu – 2 ząbki czosnku – 3 łyżki posiekanej pietruszki – 4 łyżki suszonych płatków drożdżowych – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
Schłodzoną soczewicę zmiksuj na purée z podsmażonymi warzywami, czosnkiem i pietruszką. Dopraw pastę Sosem sojowym Kikkoman i pieprzem, a następnie wymieszaj z płatkami drożdżowymi.
Krok 3

2 bajgle – 1 łyżka pestek dyni
Podpiecz bajgle w tosterze lub na suchej patelni grillowej. Rozsmaruj pastę na wierzchu i posyp pestkami dyni.
ID przepisu: 1347
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej