Pikantny burger rybny z surówką z kapusty i marchewki
Ten burger rybny z chrupiącą kapustą i marchewką to król obiadu. Jest delikatnie pikantny, ale jeśli nie lubisz ostrych przypraw, po prostu nie dodawaj pikantnego sosu z papryką chili do Kimchi Kikkoman.
Składniki
Sos:
Przygotowanie
Krok 1
Wymieszaj w miseczce 2 łyżeczki Sos sojowy Kikkoman, ½ łyżeczki oliwy oraz pikantny sos z papryką Sos z chili do kimchi Kikkoman. Dodaj kawałki ryby, posyp czosnkiem granulowanym i wymieszaj. Odstaw do lodówki na 60 minut.
Krok 2
W międzyczasie posiekaj czerwoną kapustę. Dodaj 2 łyżeczki soku z cytryny i dopraw solą. Odstaw na 30-40 minut.
Krok 3
Marchewkę pokrój w cienkie paski (np. za pomocą obieraczki do warzyw julienne). Przełóż do miseczki, dodaj 1 łyżeczkę soku z cytryny i 1 łyżeczkę Sos sojowy Kikkoman.
Krok 4
Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę i smaż zamarynowane kawałki ryby z obu stron, aż się przyrumienią.
Krok 5
Bułki przekrój na pół w poprzek. Na patelni rozgrzej masło i opiecz na nim bułki (przekrojoną stroną do dołu).
Krok 6
Przygotuj sos: w miseczce wymieszaj jogurt grecki, musztardę stołową oraz musztardę Dijon.
Krok 7
Przekrojone strony bułek posmaruj sosem. Połóż na nich liście sałaty, następnie rybę, plastry pomidora, czerwoną kapustę i marchewkę. Przykryj drugą połówką bułki.
ID przepisu: 1145
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej