

Pieczarki faszerowane szpinakiem
Pieczarki z grilla faszerowane szpinakiem to pyszna potrawa wegetariańska. Kikkoman pokaże Ci dzisiaj, jak przygotować to klasyczne wegetariańskie danie na grillu z dodatkiem sosu sojowego.
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść pieczarki (nie myj ich). Wykręć trzonki i drobno posiekaj, odłóż kapelusze na bok. Umyj szpinak i drobno posiekaj, umyj paprykę i pokrój w małą kostkę. Obierz i drobno posiekaj cebulę.
Krok 2
Rozpuść masło na patelni na gorącym grillu i przyrumień na nim cebulę. Dodaj trzonki pieczarek, szpinak, pokrojoną w kostkę paprykę i wymieszaj. Zalej sosem sojowym Kikkoman i dopraw pieprzem.
Krok 3
Poczekaj, aż warzywa nieco ostygną, a następnie dodaj serek kremowy. Ponownie dopraw pieprzem. Napełnij kapelusze pieczarek warzywami.
Krok 4
Grilluj pieczarki metodą pośrednią 10–15 minut (w zależności od wielkości), ewentualnie użyj deski do grillowania.
ID przepisu: 958
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej