Pieczarki faszerowane szpinakiem
Pieczarki faszerowane szpinakiem

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Czas ogółem40 min
25 minCzas przygotowania
15 minCzas gotowania

Pieczarki z grilla faszerowane szpinakiem to pyszna potrawa wegetariańska. Kikkoman pokaże Ci dzisiaj, jak przygotować to klasyczne wegetariańskie danie na grillu z dodatkiem sosu sojowego.

Składniki

4 porcj(e/i)
8 
dużych pieczarek
50 g
szpinaku liściowego
1 
czerwona papryka
1 
czerwona cebula
1 łyżka
masła
świeżo zmielony biały pieprz
75 g
serka kremowego z ziołami

Akcesoria

drewniana deska do grillowania
Wartości odżywcze (na porcję)670 kJ / 160 kcal
9 gTłuszcz
14 gBiałko
6 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Oczyść pieczarki (nie myj ich). Wykręć trzonki i drobno posiekaj, odłóż kapelusze na bok. Umyj szpinak i drobno posiekaj, umyj paprykę i pokrój w małą kostkę. Obierz i drobno posiekaj cebulę. 

Krok 2

Rozpuść masło na patelni na gorącym grillu i przyrumień na nim cebulę. Dodaj trzonki pieczarek, szpinak, pokrojoną w kostkę paprykę i wymieszaj. Zalej sosem sojowym Kikkoman i dopraw pieprzem.

Krok 3

Poczekaj, aż warzywa nieco ostygną, a następnie dodaj serek kremowy. Ponownie dopraw pieprzem. Napełnij kapelusze pieczarek warzywami.

Krok 4

Grilluj pieczarki metodą pośrednią 10–15 minut (w zależności od wielkości), ewentualnie użyj deski do grillowania.

ID przepisu: 958

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Oczyść pieczarki (nie myj ich). Wykręć trzonki i drobno posiekaj, odłóż kapelusze na bok. Umyj szpinak i drobno posiekaj, umyj paprykę i pokrój w małą kostkę. Obierz i drobno posiekaj cebulę. 

Rozpuść masło na patelni na gorącym grillu i przyrumień na nim cebulę. Dodaj trzonki pieczarek, szpinak, pokrojoną w kostkę paprykę i wymieszaj. Zalej sosem sojowym Kikkoman i dopraw pieprzem.

Poczekaj, aż warzywa nieco ostygną, a następnie dodaj serek kremowy. Ponownie dopraw pieprzem. Napełnij kapelusze pieczarek warzywami.

Grilluj pieczarki metodą pośrednią 10–15 minut (w zależności od wielkości), ewentualnie użyj deski do grillowania.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Odkryj więcej

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.