

Pełnoziarniste pankejki z łososiem, twarogiem i ogórkiem
Czas ogółem20 min
5 minCzas przygotowania
15 minCzas gotowania
Puszyste pankejki z wędzonym łososiem są proste w przygotowaniu, ale wysublimowane w smaku. Rozpocznij dzień śniadaniem w iście skandynawskim stylu!
Wartości odżywcze (na porcję)2445 kJ / 584 kcal
25,1 gTłuszcz
39,6 gBiałko
50,0 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Składniki na pankejki dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Na rozgrzaną patelnię natłuszczoną odrobiną oleju sezamowego nałóż po łyżce masy, formując pankejki. Przewróć pankejki na drugą stronę, kiedy zauważysz na ich powierzchni bąbelki.
Krok 3
Pankejki podawaj z twarożkiem, plasterkami łososia i ogórka. Posyp koperkiem lub innym ziołami, które lubisz.
ID przepisu: 1099
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej