Paprykowo-pomidorowa zupa na zimno z chili i miętą

Czas ogółem 8 min
8 min Czas przygotowania

Ta pikantna letnia zupa zawdzięcza swój intensywny kolor żółtej papryce i pomidorom. Jest łatwa do zrobienia i dla wegetarian! Podawaj ją na zimno jako przystawkę lub danie główne, z przybraniem z posiekanego chili.

Składniki

2 porcj(e/i)
5 
żółtych pomidorów
1 
żółta papryka
1 
mała cebula
50 ml
oliwy z oliwek
150 ml
zimnej wody
1 pęczek
bazylii
1 pęczek
kolendry
kilka listków mięty
2 szczypty
pieprzu

Dodatkowo:

1 
papryczka chili
kilka listków świeżej mięty do dekoracji
2 łyżki
ziaren słonecznika
Wartości odżywcze (na porcję) 1817 kJ  /  434 kcal
32 g Tłuszcz
10 g Białko
23 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Umyte warzywa zmiksuj z oliwą, wodą i ziołami.

Krok 2

Dopraw do smaku pieprzem i cytrusowym sosem sojowym sosem Ponzu Kikkoman.

Krok 3

Udekoruj posiekanym chili, miętą i ziarnami słonecznika. Podawaj.

ID przepisu: 1140

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Umyte warzywa zmiksuj z oliwą, wodą i ziołami.

Dopraw do smaku pieprzem i cytrusowym sosem sojowym sosem Ponzu Kikkoman.

Udekoruj posiekanym chili, miętą i ziarnami słonecznika. Podawaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.