

Paprykowo-pomidorowa zupa na zimno z chili i miętą
Czas ogółem
8 min
8 min
Czas przygotowania
Ta pikantna letnia zupa zawdzięcza swój intensywny kolor żółtej papryce i pomidorom. Jest łatwa do zrobienia i dla wegetarian! Podawaj ją na zimno jako przystawkę lub danie główne, z przybraniem z posiekanego chili.
Wartości odżywcze (na porcję)
1817 kJ
/
434 kcal
32 g
Tłuszcz
10 g
Białko
23 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Umyte warzywa zmiksuj z oliwą, wodą i ziołami.
Krok 2
Dopraw do smaku pieprzem i cytrusowym sosem sojowym sosem Ponzu Kikkoman.
Krok 3
Udekoruj posiekanym chili, miętą i ziarnami słonecznika. Podawaj.
ID przepisu: 1140
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej