

Pałki z kurczaka
Grillowane soczyste lizaki z kurczaka w pikantnej marynacie Grillowane soczyste pałki z kurczaka z sosem sojowym Kikkoman. Bogaty smak sosu sojowego Kikkoman doskonale doprawia marynatę, a jednocześnie sprawia, że mięso jest soczyste i pięknie się rumieni. Niezwykle delikatne pałki z kurczaka zachwycą Twoich gości.
Przygotowanie
Krok 1
Zdejmij skórę z podudzi kurczaka. Następnie przetnij ścięgna na kości i ostrożnie przesuń mięso kciukiem i palcem wskazującym w dół, tak aby móc trzymać podudzie za odsłoniętą kość jak lizaka.
Krok 2
Wymieszaj musztardę, olej i sos sojowy Kikkoman i posmaruj marynatą pałki z kurczaka. Marynuj przez kilka godzin lub przez noc. Na 30 minut przed grillowaniem dopraw pałki z kurczaka solą i pieprzem.
Krok 3
Przygotuj grill do grillowania metodą pośrednią i rozgrzej go do temperatury 180-200°C. Umieść pałki w strefie grillowania pośredniego i piecz przez około 50 minut.
Krok 4
W międzyczasie umyj i osusz cebulę dymkę, a następnie krótko zrumień ją w całości metodą grillowania bezpośredniego.
Krok 5
Tuż przed końcem pieczenia ponownie posmaruj pałki marynatą i posyp ziarnami sezamu. Dokończ grillowanie lizaków i podaj je z cebulką dymką.
ID przepisu: 960
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej