Marynata miodowo-sojowa

5 1 Oceny
Czas ogółem 35 min
5 min Czas przygotowania
30 min Czas marynowania

Prosta marynata BBQ, którą przygotujesz w mgnieniu oka. Szczególnie wybornie smakuje z kurczakiem oraz indykiem, ale polubisz ją z każdym rodzajem mięsa, rybami i warzywami.

Składniki

1 porcj(e/i)
3 łyżeczki
miodu
3 łyżeczki
średnio ostrej musztardy
3 łyżki
oliwy z oliwek
Wartości odżywcze (na porcję) 1758 kJ  /  420 kcal
30,8 g Tłuszcz
6,9 g Białko
27,8 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Krok 2

Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak czy ryba).

ID przepisu: 1132

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Wymieszaj wszystkie składniki. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak czy ryba).

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.