Majonezowy dip poke z jajkiem awokado

Czas ogółem 25 min
20 min Czas przygotowania
5 min Czas gotowania

Kremowym dipem majonezowym z jajkiem awokado i pikantnym Sosem Poke Kikkoman posmarujesz ciepłą, chrupiącą bagietkę i polejesz świeże warzywa, krakersy lub ulubioną przekąskę.

Składniki

2 porcj(e/i)
2 
jajka na twardo
100 g
awokado
2 
cebule dymki
3 
suszone pomidory w oliwie
50 g
majonezu
1 łyżeczka
octu balsamicznego
1 łyżeczka
posiekanej natki pietruszki
1 szczypta
chili w proszku
świeżo zmielony pieprz
1 
bagietka
4 
zielone szparagi
1 łyżeczka
soli
1 
marchewka
 ½ 
ogórka
2 
łodygi selera
Wartości odżywcze (na porcję) 2957 kJ  /  706 kcal
35 g Tłuszcz
20,6 g Białko
72 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

2  jajka na twardo – 100 g awokado – 2  cebule dymki – 3  suszone pomidory w oliwie

Drobno posiekaj obrane jajka, awokado, dymkę i pomidory. Wymieszaj.

Krok 2

4 łyżki Sos Do Dań Poke Z Sosem Sojowym I Olejem Z Prażonych Ziaren Sezamu Kikkoman50 g majonezu – 1 łyżka octu balsamicznego – 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki – 1 szczypta chili w proszku – świeżo zmielony pieprz

Posiekane składniki wymieszaj z Sosem Poke Kikkoman, majonezem, octem, natką pietruszki, chili w proszku i pieprzem.

Krok 3

1  mała bagietka – 4  zielone szparagi – 1 łyżeczka soli – 1  marchewka –  ½  ogórka – 2  łodygi selera

Bagietkę pokrój i podpiecz na patelni. Szparagi blanszuj w osolonej wodzie przez ok. 3 minuty. Marchewkę, ogórka, selera i szparagi pokrój w słupki. Kromki bagietki z warzywami podawaj z dipem.

ID przepisu: 1256

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

2  jajka na twardo – 100 g awokado – 2  cebule dymki – 3  suszone pomidory w oliwie

Drobno posiekaj obrane jajka, awokado, dymkę i pomidory. Wymieszaj.

4 łyżki Sos Do Dań Poke Z Sosem Sojowym I Olejem Z Prażonych Ziaren Sezamu Kikkoman50 g majonezu – 1 łyżka octu balsamicznego – 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki – 1 szczypta chili w proszku – świeżo zmielony pieprz

Posiekane składniki wymieszaj z Sosem Poke Kikkoman, majonezem, octem, natką pietruszki, chili w proszku i pieprzem.

1  mała bagietka – 4  zielone szparagi – 1 łyżeczka soli – 1  marchewka –  ½  ogórka – 2  łodygi selera

Bagietkę pokrój i podpiecz na patelni. Szparagi blanszuj w osolonej wodzie przez ok. 3 minuty. Marchewkę, ogórka, selera i szparagi pokrój w słupki. Kromki bagietki z warzywami podawaj z dipem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.