

Majonezowy dip poke z jajkiem awokado
Kremowym dipem majonezowym z jajkiem awokado i pikantnym Sosem Poke Kikkoman posmarujesz ciepłą, chrupiącą bagietkę i polejesz świeże warzywa, krakersy lub ulubioną przekąskę.
Składniki
Przygotowanie
Krok 1

2 jajka na twardo – 100 g awokado – 2 cebule dymki – 3 suszone pomidory w oliwie
Drobno posiekaj obrane jajka, awokado, dymkę i pomidory. Wymieszaj.
Krok 2

4 łyżki Sos Do Dań Poke Z Sosem Sojowym I Olejem Z Prażonych Ziaren Sezamu Kikkoman – 50 g majonezu – 1 łyżka octu balsamicznego – 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki – 1 szczypta chili w proszku – świeżo zmielony pieprz
Posiekane składniki wymieszaj z Sosem Poke Kikkoman, majonezem, octem, natką pietruszki, chili w proszku i pieprzem.
Krok 3

1 mała bagietka – 4 zielone szparagi – 1 łyżeczka soli – 1 marchewka – ½ ogórka – 2 łodygi selera
Bagietkę pokrój i podpiecz na patelni. Szparagi blanszuj w osolonej wodzie przez ok. 3 minuty. Marchewkę, ogórka, selera i szparagi pokrój w słupki. Kromki bagietki z warzywami podawaj z dipem.
ID przepisu: 1256
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej