Kremowy cytrynowy makaron z pstrągiem tęczowym
Kremowy cytrynowy makaron z pstrągiem tęczowym

Kremowy cytrynowy makaron z pstrągiem tęczowym

5 1 Oceny
Czas ogółem54 min
40 minCzas marynowania
8 minCzas gotowania
6 minCzas przygotowania

Prosty przepis na tagliatelle w delikatnym cytrynowo-śmietanowym sosie z pstrągiem marynowanym w sosie Ponzu.

Składniki

2 porcj(e/i)
200 g
filetów bez ości i skóry z pstrąga tęczowego
 ½ łyżka
oliwy z oliwek
90 g
śmietanki 30%
100 g
makaronu tagliatelle
50 ml
wody spod makaronu
4 
gałązki tymianku
1 szczypta
pieprzu
Wartości odżywcze (na porcję)2154 kJ / 514.5 kcal
22,9 gTłuszcz
28 gBiałko
49,2 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Rybę pokrój w grubszą kostkę i przełóż do miseczki. Dodaj 3 łyżki Cytrusowy sos Ponzu Kikkoman i wymieszaj. Odstaw do lodówki na 40 minut.

 

Krok 2

Po tym czasie ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 

 

Krok 3

W międzyczasie rozgrzej na patelni oliwę i dodaj zamarynowane kawałki ryby. Smaż krótko z obydwu stron. Dodaj śmietankę 30% oraz 1 łyżkę Cytrusowy sos Ponzu Kikkoman. Dopraw pieprzem do smaku. Dodaj ok. 40-60 ml wody spod gotującego się makaronu. Gotuj dalej przez kilka minut, aż sos delikatnie się zredukuje.

Krok 4

Ugotowany makaron przełóż na patelnię i smaż wszystko razem przez 2 minuty.

 

Krok 5

Przełóż na talerze i udekoruj świeżym tymiankiem.

ID przepisu: 1146

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Rybę pokrój w grubszą kostkę i przełóż do miseczki. Dodaj 3 łyżki Cytrusowy sos Ponzu Kikkoman i wymieszaj. Odstaw do lodówki na 40 minut.

 

Po tym czasie ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 

 

W międzyczasie rozgrzej na patelni oliwę i dodaj zamarynowane kawałki ryby. Smaż krótko z obydwu stron. Dodaj śmietankę 30% oraz 1 łyżkę Cytrusowy sos Ponzu Kikkoman. Dopraw pieprzem do smaku. Dodaj ok. 40-60 ml wody spod gotującego się makaronu. Gotuj dalej przez kilka minut, aż sos delikatnie się zredukuje.

Ugotowany makaron przełóż na patelnię i smaż wszystko razem przez 2 minuty.

 

Przełóż na talerze i udekoruj świeżym tymiankiem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.