Kremowy cytrynowy makaron z pstrągiem tęczowym
Prosty przepis na tagliatelle w delikatnym cytrynowo-śmietanowym sosie z pstrągiem marynowanym w sosie Ponzu.
Przygotowanie
Krok 1
Rybę pokrój w grubszą kostkę i przełóż do miseczki. Dodaj 3 łyżki Cytrusowy sos Ponzu Kikkoman i wymieszaj. Odstaw do lodówki na 40 minut.
Krok 2
Po tym czasie ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 3
W międzyczasie rozgrzej na patelni oliwę i dodaj zamarynowane kawałki ryby. Smaż krótko z obydwu stron. Dodaj śmietankę 30% oraz 1 łyżkę Cytrusowy sos Ponzu Kikkoman. Dopraw pieprzem do smaku. Dodaj ok. 40-60 ml wody spod gotującego się makaronu. Gotuj dalej przez kilka minut, aż sos delikatnie się zredukuje.
Krok 4
Ugotowany makaron przełóż na patelnię i smaż wszystko razem przez 2 minuty.
Krok 5
Przełóż na talerze i udekoruj świeżym tymiankiem.
ID przepisu: 1146
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej