Kremowa zupa paprykowo-pomidorowa z krewetkami teriyaki
Przepyszna i prosta w przygotowaniu - taka właśnie jest kremowa zupa z tego przepisu. Sprawdzi się podana i jako lunch, i jako przystawka na przyjęciu - zdrowa, kolorowa miska pełna papryki i pomidorów. Krewetki w marynacie teriyaki dodają zupie oryginalnego charakteru, ale weganie i wegetarianie pokochają jej smak i bez tego dodatku.
Składniki
Dodatkowo
Przygotowanie
Krok 1
W rondelku na oliwie usmaż pokrojoną w kostkę paprykę, papryczki chili, pomidory i posiekany czosnek. Wlej bulion, dopraw sosem sojowym Kikkoman (lub Kikkoman Ponzu). Gotuj przez 20 minut.
Krok 2
Gdy zupa jest już prawie gotowa, obtocz oczyszczone krewetki w marynacie Teriyaki Kikkoman. Smaż lub grilluj, aż będą gotowe. Papryczki padron lub pokrojoną cukinię podsmaż na oliwie i posyp bazylią i chili.
Krok 3
Zmiksuj zupę na gładką masę blenderem. Dopraw pieprzem i świeżą bazylią. Podawaj z krewetkami i papryczkami padron.
ID przepisu: 1038
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej