

Klopsiki w stylu tex-mex z morelowym chili chutney
Proste, pyszne i pikantne - klopsiki z tego przepisu będą idealną przekąską na co dzień i na imprezę. Podawaj je z dodatkiem morelowego chili chutney.
Składniki
Morelowy chili chutney
Klopsiki tex-mex
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj chutney. Morele, szalotkę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Zetrzyj imbir.
Krok 2
Zagotuj z pozostałymi składnikami na chutney. Gotuj bez przykrycia przez około 10 minut. W razie potrzeby dolej wody. Chutney powinien być bardzo gęsty. Jeśli będzie taka potrzeba, dodatkowo rozgnieć składniki chutney.
Krok 3
Przygotuj klopsiki. Czosnek i orzechy nerkowca drobno posiekaj. Wymieszaj z pozostałymi składnikami na klopsiki.
Krok 4
Uformuj z mięsa 10-12 klopsików. Smaż na rozgrzanym oleju przez około 10-12 minut. Podawaj z morelowym chili chutney.
Tips
Do tego przepisu idealnie pasują też chipsy z torilli.
Możesz nadziać klopsiki na patyczki do szaszłyków przed podaniem.
ID przepisu: 1055
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej