Kanapki z grillowanym łososiem i cukinią

Czas ogółem 25 min
25 min Czas przygotowania

Grillowane potrawy to nie tylko dania główne. Kanapki z grillowanym łososiem I soczystą grillowaną cukinią są wyśmienite i idealnie sprawdzą się np. na kolację.

Składniki

3 porcj(e/i)
300 g
filetu z łososia
150 g
cukinii
6 plasterki
chleba na zakwasie
6 łyżki
kremowego, gładkiego twarożku

Marynata

1 łyżka
posiekanego koperku
1 łyżka
posiekanej natki pietruszki
Wartości odżywcze (na porcję) 1963 kJ  /  469 kcal
22 g Tłuszcz
27 g Białko
39 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Łososia nacieramy sosem Ponzu, ziołami i pieprzem. Grillujemy z obu stron.

Krok 2

Cukinię kroimy w podłużne plastry, polewamy sosem Ponzu i posypujemy posiekanymi ziołami. Krótko grillujemy z obu stron.

Krok 3

Kromki chleba smarujemy twarożkiem. Układamy na nich pokrojoną rybę i plastry cukinii.

ID przepisu: 1011

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Łososia nacieramy sosem Ponzu, ziołami i pieprzem. Grillujemy z obu stron.

Cukinię kroimy w podłużne plastry, polewamy sosem Ponzu i posypujemy posiekanymi ziołami. Krótko grillujemy z obu stron.

Kromki chleba smarujemy twarożkiem. Układamy na nich pokrojoną rybę i plastry cukinii.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.