

Jabłka czekoladowe
Nadziewane jabłko czekoladowe z grilla z orzechami – zaskakująco doprawione. Przepis z sosem sojowym Kikkoman. Zaskocz swoich gości połączeniem nadziewanych jabłek z czekoladą i orzechami w kremowym cieście. Idealnie doprawione pikantnym sosem sojowym Kikkoman.
Przygotowanie
Krok 1
Umyj jabłka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Usuń rdzeń i część miąższu za pomocą łyżki do wycinania kulek. Wymieszaj sok z cytryny i sos sojowy Kikkoman i posmaruj nim połówki jabłek.
Krok 2
- Wymieszaj mąkę z kakao w proszku. Rozpuść czekoladę i masło w misce umieszczonej nad wrzącą wodą. Zdejmij miskę znad wrzącej wody, pozwól, aby masa czekoladowo-maślana krótko ostygła, a następnie dokładnie wymieszaj ją z cukrem, jajkami i mieszanką mąki i kakao.
Krok 3
Napełnij jabłka masą czekoladową, posyp płatkami czekoladowymi i orzechami pekan.
Krok 4
Umieść napełnione połówki jabłek na blasze do grillowania i grilluj w strefie pośredniej przez około 20 minut.
ID przepisu: 962
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej