Grillowany dorsz z sałatką paprykową

Czas ogółem 25 min
25 min Czas gotowania

Soczysty dorsz podany z kolorową sałatką doprawioną pysznym dressingiem z dodatkiem sosu sojowego, limonki I kolendry będzie wspaniałym głównym daniem podczas grilla.

Składniki

2 porcj(e/i)
300 g
fileta z dorsza
1 łyżeczka
świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżeczka
oliwy

Sałatka

100 g
czerwonej papryki
100 g
zielonej papryki
100 g
żółtej papryki
1 łyżka
oliwy
1 łyżka
płynnego miodu
1 łyżka
soku z limonki
1 łyżka
posiekanej świeżej kolendry
Wartości odżywcze (na porcję) 1009 kJ  /  241 kcal
7 g Tłuszcz
295 g Białko
16 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Dorsza nacieramy oliwą i pieprzem.

Krok 2

Grillujemy go z obu stron na rozgrzanej patelni.

Krok 3

W tym czasie umyte papryki kroimy w paseczki. Oliwę mieszamy z sosem sojowym, sokiem z limonki, miodem i kolendrą. Dressing mieszamy z warzywami i przekładamy na talerze.

Krok 4

Rybę podajemy z gotową sałatką.

ID przepisu: 1016

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Dorsza nacieramy oliwą i pieprzem.

Grillujemy go z obu stron na rozgrzanej patelni.

W tym czasie umyte papryki kroimy w paseczki. Oliwę mieszamy z sosem sojowym, sokiem z limonki, miodem i kolendrą. Dressing mieszamy z warzywami i przekładamy na talerze.

Rybę podajemy z gotową sałatką.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.