

Grillowany dorsz z sałatką paprykową
Czas ogółem
25 min
25 min
Czas gotowania
Soczysty dorsz podany z kolorową sałatką doprawioną pysznym dressingiem z dodatkiem sosu sojowego, limonki I kolendry będzie wspaniałym głównym daniem podczas grilla.
Wartości odżywcze (na porcję)
1009 kJ
/
241 kcal
7 g
Tłuszcz
295 g
Białko
16 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Dorsza nacieramy oliwą i pieprzem.
Krok 2
Grillujemy go z obu stron na rozgrzanej patelni.
Krok 3
W tym czasie umyte papryki kroimy w paseczki. Oliwę mieszamy z sosem sojowym, sokiem z limonki, miodem i kolendrą. Dressing mieszamy z warzywami i przekładamy na talerze.
Krok 4
Rybę podajemy z gotową sałatką.
ID przepisu: 1016
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej