

Grillowane mango z syropem Ponzu, lodami i wiórkami kokosowymi
Czas ogółem30 min
30 minCzas przygotowania
Przygotowanie
Krok 1
Do małego garnka dodać miód, cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman oraz słodki sos chili i gotując zagęścić do uzyskania konsystencji syropu.
Krok 2
Obrać mango i oddzielić miąższ dwóch połówek od pestki. Przeciętą stronę posmarować syropem ponzu. Następnie połówki mango ułożyć płaską stroną w dół na grillu i grillować do momentu, aż syrop się skarmelizuje.
Krok 3
Grillowane połówki mango przełożyć do głębokich talerzy. Dodać lody. Całość polać pozostałym syropem ponzu i posypać wiórkami kokosowymi.
ID przepisu: 228
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej