

Grillowane mango z syropem Ponzu, lodami i wiórkami kokosowymi
Czas ogółem
30 min
30 min Czas przygotowania
Przygotowanie
Krok 1
Do małego garnka dodać miód, cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman oraz słodki sos chili i gotując zagęścić do uzyskania konsystencji syropu.
Krok 2
Obrać mango i oddzielić miąższ dwóch połówek od pestki. Przeciętą stronę posmarować syropem ponzu. Następnie połówki mango ułożyć płaską stroną w dół na grillu i grillować do momentu, aż syrop się skarmelizuje.
Krok 3
Grillowane połówki mango przełożyć do głębokich talerzy. Dodać lody. Całość polać pozostałym syropem ponzu i posypać wiórkami kokosowymi.
ID przepisu: 228
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej







![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











