Grillowane mango z syropem Ponzu, lodami i wiórkami kokosowymi

Czas ogółem 30 min
30 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
2 
dojrzałe mango

Syrop ponzu:

3 łyżki
miodu
75 g
słodkiego sosu chili

Sposób podania:

4 
kulki lodów waniliowych
1 
garść wiórków kokosowych

Przygotowanie

Krok 1

Do małego garnka dodać miód, cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman oraz słodki sos chili i gotując zagęścić do uzyskania konsystencji syropu.

Krok 2

Obrać mango i oddzielić miąższ dwóch połówek od pestki. Przeciętą stronę posmarować syropem ponzu. Następnie połówki mango ułożyć płaską stroną w dół na grillu i grillować do momentu, aż syrop się skarmelizuje. 

Krok 3

Grillowane połówki mango przełożyć do głębokich talerzy. Dodać lody. Całość polać pozostałym syropem ponzu i posypać wiórkami kokosowymi.

ID przepisu: 228

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Do małego garnka dodać miód, cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman oraz słodki sos chili i gotując zagęścić do uzyskania konsystencji syropu.

Obrać mango i oddzielić miąższ dwóch połówek od pestki. Przeciętą stronę posmarować syropem ponzu. Następnie połówki mango ułożyć płaską stroną w dół na grillu i grillować do momentu, aż syrop się skarmelizuje. 

Grillowane połówki mango przełożyć do głębokich talerzy. Dodać lody. Całość polać pozostałym syropem ponzu i posypać wiórkami kokosowymi.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.