

Edamole z sosem sojowym
Przygotowanie
Krok 1
Awokado przekrój na pół, usuń pestki i miąższ. Skrop miąższ sokiem z limonki, aby nie ściemniał. Obierz czosnek. Utrzyj go na puree z edamame, sosem sojowym i pozostałym sokiem z limonki. Jeśli chcesz, dodaj trochę oliwy.
Krok 2
Cebulę obierz. Umyj pomidory i usuń szypułki. Pokrój pomidory i cebulę w drobną kostkę. Kolendrę umyj, osusz i drobno posiekaj. Do puree z edamame dodaj cebulę, pomidory i kolendrę. Dopraw pieprzem cayenne i świeżo zmielonym pieprzem. Schłódź przez co najmniej godzinę przed podaniem.
Krok 3
Jeśli chcesz, udekoruj edamole świeżą kolendrą i edamame. Podawaj.
Wskazówka
Edamole świetnie pasuje między innymi do: świeżo przygotowanych owoców morza (np. krewetek, ośmiorniczek, krążków z kalmarów, sałatki z owoców morza) i pieczonego płaskiego chleba.
ID przepisu: 18
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej