

Dip tahini-mayo z faszerowanymi łódeczkami z ogórków
Wypłyń na szerokie wody smaku! Łódeczki z ogórków wypełnione serem, szparagami i wędzonym łososiem są lekkie, orzeźwiające i chrupiące, a majonez tahini nadaje im orzechowy aromat.
Składniki
Dip Tahini Mayo:
Łódeczki z ogórków:
Przygotowanie
Krok 1

3 łyżki majonezu – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżka tahini – 1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżeczka skórki z cytryny – 1 łyżeczka tabasco – 1 łyżeczka suszonego tymianku – 1 łyżeczka czarnego sezamu – 1 łyżka posiekanych orzeszków ziemnych
Składniki na dip dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.
Krok 2

2 długie ogórki – 140 g serka naturalnego – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki – 1 łyżka posiekanego szczypiorku – 1 łyżka skórki z cytryny – ½ łyżeczka pieprzu
Ogórki przekrój wzdłuż na pół. Łyżką wydrąż nasiona. Wymieszaj serek śmietankowy z ziołami, skórką z cytryny i czarnym pieprzem. Napełnij mieszanką wydrążone połówki ogórka.
Krok 3

½ pęczek szparagów – 1 łyżeczka oliwy – 50 g plastrów wędzonego łososia – 1 łyżeczka koperku
Szparagi pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na oliwie. Szparagi ułóż na połowie faszerowanych ogórków. Na drugiej połowie ułóż kawałki wędzonego łososia i koperek. Podawaj z dipem tahini-mayo.
ID przepisu: 1253
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej