Dip taco-mayo z nachos zapiekanymi z fasolą
Dip taco-mayo z nachos zapiekanymi z fasolą

Dip taco-mayo z nachos zapiekanymi z fasolą

Czas ogółem15 min
10 minCzas przygotowania
5 minCzas gotowania

Chrupiące nachos z roztopionym serem cheddar i aromatyczną fasolą, doprawione pikantnym, kremowym dipem taco-mayo. Czy fiesta, czy kameralne spotkanie z przyjaciółmi - to danie zawsze zrobi furorę.

Składniki

2 porcj(e/i)

Dip taco-mayo:

3 łyżki
majonezu
1 łyżeczka
srirachy
2 łyżki
soku z limonki
1 łyżka
syropu z agawy
1 łyżeczka
wędzonej mielonej papryki
 ½ łyżeczka
mielonego kuminu
 ½ łyżeczka
mielonej kolendry
1 łyżka
posiekanej świeżej kolendry

Nachos zapiekane z fasolą:

300 g
czarnej ugotowanej fasoli
150 g
solonych nachos
1 łyżeczka
mielonego kuminu
1 łyżeczka
mielonej kolendry
60 g
startego sera cheddar
 ½ pęczek
świeżej kolendry
Wartości odżywcze (na porcję)4058 kJ / 970 kcal
54 gTłuszcz
28,9 gBiałko
97,3 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

3 łyżki majonezu – 1 łyżka Marynata Teriyaki Kikkoman1 łyżeczka srirachy – 2 łyżki soku z limonki – 1 łyżka syropu z agawy – 1 łyżeczka wędzonej mielonej papryki –  ½ łyżeczka mielonego kuminu –  ½ łyżeczka mielonej kolendry – 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Składniki na dip dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.

Krok 2

300 g czarnej ugotowanej fasoli – 3 łyżki Marynata Teriyaki Kikkoman150 g solonych nachos – 1 łyżeczka mielonego kuminu – 1 łyżeczka mielonej kolendry – 60 g startego sera cheddar –  ½ pęczek świeżej kolendry

Wymieszaj fasolę z Marynatą Teriyaki Kikkoman. Nachos rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp przyprawami, fasolą i serem. Piecz ok. 5 minut, aż ser się roztopi. Podawaj z dipem i świeżą kolendrą.

ID przepisu: 1252

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

3 łyżki majonezu – 1 łyżka Marynata Teriyaki Kikkoman1 łyżeczka srirachy – 2 łyżki soku z limonki – 1 łyżka syropu z agawy – 1 łyżeczka wędzonej mielonej papryki – ½ łyżeczka mielonego kuminu – ½ łyżeczka mielonej kolendry – 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Składniki na dip dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.

300 g czarnej ugotowanej fasoli – 3 łyżki Marynata Teriyaki Kikkoman150 g solonych nachos – 1 łyżeczka mielonego kuminu – 1 łyżeczka mielonej kolendry – 60 g startego sera cheddar – ½ pęczek świeżej kolendry

Wymieszaj fasolę z Marynatą Teriyaki Kikkoman. Nachos rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp przyprawami, fasolą i serem. Piecz ok. 5 minut, aż ser się roztopi. Podawaj z dipem i świeżą kolendrą.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.