Dip taco-mayo z nachos zapiekanymi z fasolą
Chrupiące nachos z roztopionym serem cheddar i aromatyczną fasolą, doprawione pikantnym, kremowym dipem taco-mayo. Czy fiesta, czy kameralne spotkanie z przyjaciółmi - to danie zawsze zrobi furorę.
Składniki
Dip taco-mayo:
Nachos zapiekane z fasolą:
Przygotowanie
Krok 1
3 łyżki majonezu – 1 łyżka Marynata Teriyaki Kikkoman – 1 łyżeczka srirachy – 2 łyżki soku z limonki – 1 łyżka syropu z agawy – 1 łyżeczka wędzonej mielonej papryki – ½ łyżeczka mielonego kuminu – ½ łyżeczka mielonej kolendry – 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Składniki na dip dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.
Krok 2
300 g czarnej ugotowanej fasoli – 3 łyżki Marynata Teriyaki Kikkoman – 150 g solonych nachos – 1 łyżeczka mielonego kuminu – 1 łyżeczka mielonej kolendry – 60 g startego sera cheddar – ½ pęczek świeżej kolendry
Wymieszaj fasolę z Marynatą Teriyaki Kikkoman. Nachos rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp przyprawami, fasolą i serem. Piecz ok. 5 minut, aż ser się roztopi. Podawaj z dipem i świeżą kolendrą.
ID przepisu: 1252
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej