Wrapy z bekonem i grzybami enoki
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 220℃ z wiatrakiem lub ustaw pokrętło na 7 dla piekarnika gazowego. Wyłóż folią płytką blachę do pieczenia.
Krok 2
Owiń grzyby plasterkami bekonu, pozostawiając kapelusze na wierzchu. W razie potrzeby użyj szpikulców koktajlowych. Przełóż na blachę
Krok 3
Zmieszaj syrop klonowy i sos sojowy. Obficie posmaruj wrapy. Piecz przez 10 minut. Odlej wodę, którą puścił bekon, żeby uniknąć zbrązowienia. Ponownie posmaruj wrapy glazurą i piecz przez kolejne 10-15 minut, aż bekon stanie się lepki i złocisty.
Krok 4
Usuń szpikulce koktajlowe. Nałóż ostatnią warstwę glazury. Oprósz ziarnami sezamu. Piecz przez kilka minut, aż ziarna się uprażą. Podawaj.
ID przepisu: 59
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej