

Sos grzybowy ze śmietaną, musztardą i sosem sojowym
Czas ogółem
15 min
5 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
Smażone borowiki z kremowym sosem i smak sosu sojowego Kikkoman, któremu nie można się oprzeć. Łatwy w przygotowaniu, doskonały do mięs.
Wartości odżywcze (na porcję)1.132 kJ / 272 kcal
25,9 gTłuszcz
5,3 gBiałko
4,1 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Oczyścić i posiekać grzyby, podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju.
Krok 2
Zdjąć grzyby z patelni i zetrzeć pozostały olej.
Krok 3
Dodać śmietanę, musztardę i sos sojowy, doprowadzić do wrzenia, mieszać do powstania gładkiego sosu.
Krok 4
Dodać grzyby, doprawić czarnym pieprzem, podawać na ciepło z kawałkami mięsa (ze stekiem – do ustalenia). Udekorować świeżą natką pietruszki.
ID przepisu: 890
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej







![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











