

Marynata pomarańczowa z sosem sojowym do łososia
Dwa składniki, jeden fantastyczny smak. Sos sojowy Kikkoman i świeży sok z pomarańczy tworzą po prostu genialną i łatwą w przygotowaniu marynatę do smażonej ryby.
Przygotowanie
Krok 1
Wymieszać sos sojowy z sokiem pomarańczowym.
Krok 2
Pokroić rybę na 2–4 kawałki. Włożyć rybę do marynaty i pozostawić na 2–3 godziny.
Krok 3
Smażyć marynowanego łososia na patelni, na grillu lub upiec w piekarniku.
Krok 4
Podczas grillowania można dodatkowo spryskać rybę marynatą, podawać na gorąco.
Krok 5
Udekorować plasterkami pomarańczy. Doskonale smakuje z kaszą kuskus.
Wymieszać ją z posiekaną natką pietruszki, pomidorami i ogórkami.
ID przepisu: 888
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej







![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











