Wyszukiwanie
Filtr
Kimchi z kapusty
Bookmark
71 od 428

Kimchi z kapusty

Przepis i składniki na przygotowanie smacznego kimchi z kapusty.

Kimchi z kapusty
Całkowity czas 620 min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas marynowania: 600 min.
214 kJ / 51 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
Białko: 3,4 g
Węglowodany: 2,5 g

Składniki dla 2 porcji

przygotowanie

  1. Umyj kapustę pekińską i pokrój na niewielkie kawałki.
  2. Włóż kapustę do miski i oprósz solą. 
  3. Przykryj miskę, dociąż ją i włóż do lodówki na 2–3 godziny.
  4. Dokładnie odciśnij kapustę.
  5. Wymieszaj ją z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, (lub włóż oba składniki do woreczka do zamrażania) marynuj przez noc w lodówce i podawaj.
  6. Marynowane kimchi z kapusty można przechowywać w lodówce przez ok. 1 tydzień do 10 dni.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 620 min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas marynowania: 600 min.
214 kJ / 51 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
Białko: 3,4 g
Węglowodany: 2,5 g

Składniki dla 2 porcji