

Kimchi z kapusty
Czas ogółem
620 min
20 min
Czas przygotowania
600 min
Czas marynowania
Wartości odżywcze (na porcję)
214 kJ
/
51 kcal
0,3 g
Tłuszcz
3,4 g
Białko
2,5 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Umyj kapustę pekińską i pokrój na niewielkie kawałki.
Krok 2
Włóż kapustę do miski i oprósz solą.
Krok 3
Przykryj miskę, dociąż ją i włóż do lodówki na 2–3 godziny.
Krok 4
- Dokładnie odciśnij kapustę.
Krok 5
Wymieszaj ją z Sos z chili do kimchi Kikkoman, (lub włóż oba składniki do woreczka do zamrażania) marynuj przez noc w lodówce i podawaj.
Krok 6
Marynowane kimchi z kapusty można przechowywać w lodówce przez ok. 1 tydzień do 10 dni.
ID przepisu: 1019
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej