Kimchi z kapusty

Czas ogółem 620 min
20 min Czas przygotowania
600 min Czas marynowania

Składniki

2 porcj(e/i)
 ½ 
kapusty pekińskiej (ok. 500 g)
1 łyżeczka
soli
Wartości odżywcze (na porcję) 214 kJ  /  51 kcal
0,3 g Tłuszcz
3,4 g Białko
2,5 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Umyj kapustę pekińską i pokrój na niewielkie kawałki.

Krok 2

Włóż kapustę do miski i oprósz solą. 

Krok 3

Przykryj miskę, dociąż ją i włóż do lodówki na 2–3 godziny.

Krok 4

  1. Dokładnie odciśnij kapustę.

Krok 5

Wymieszaj ją z Sos z chili do kimchi Kikkoman, (lub włóż oba składniki do woreczka do zamrażania) marynuj przez noc w lodówce i podawaj.

Krok 6

Marynowane kimchi z kapusty można przechowywać w lodówce przez ok. 1 tydzień do 10 dni.

ID przepisu: 1019

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Umyj kapustę pekińską i pokrój na niewielkie kawałki.

Włóż kapustę do miski i oprósz solą. 

Przykryj miskę, dociąż ją i włóż do lodówki na 2–3 godziny.

  1. Dokładnie odciśnij kapustę.

Wymieszaj ją z Sos z chili do kimchi Kikkoman, (lub włóż oba składniki do woreczka do zamrażania) marynuj przez noc w lodówce i podawaj.

Marynowane kimchi z kapusty można przechowywać w lodówce przez ok. 1 tydzień do 10 dni.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05
06

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.