Faszerowana pierś z kurczaka w panierce panko z miodowo-cebulowym sosem teriyaki
Wyszukiwanie
Filtr
Faszerowana pierś z kurczaka w panierce panko z miodowo-cebulowym sosem teriyaki
Bookmark
193 od 302

Faszerowana pierś z kurczaka w panierce panko z miodowo-cebulowym sosem teriyaki

Faszerowana pierś z kurczaka w panierce panko z miodowo-cebulowym sosem teriyaki
Całkowity czas 35 min.
Czas przygotowania: 5 min.
czas gotowania 30 min.
2653 kJ / 630 kcal
Tłuszcz: 28.7 g
Białko: 50 g
Węglowodany: 41,8 g

Składniki dla 4 porcja / porcje

przygotowanie

  1. Ostrym nożem wytnij kieszonki w filetach z piersi kurczaka. Plastry sera i szynki przekrój na pół. Nafaszeruj nimi filety. Kieszonki zepnij za pomocą drewnianych patyczków. Posmaruj kurczaka 4 łyżkami sosu Teriyaki BBQ z miodem.
  2. Ubij jajka w misce. Mąkę i bułkę tartą panko umieść w osobnych miseczkach. Obtocz filety najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w panko.
  3. Rozgrzej olej do temperatury 170-180°C w dużej, głębokiej patelni. Smaż panierowane filety, aż się przyrumienią i staną chrupiące. Odsącz filety z tłuszczu na ręczniku kuchennym. Trzymaj w cieple.
  4. Cebulę obierz i pokrój w cienkie krążki. Smaż na 1-2 łyżkach gorącego oleju przez ok. 10 minut, aż staną się złociste. Dodaj resztę sosu Teriyaki BBQ z miodem i 200 ml wody. Zagotuj i lekko zmniejsz ogień. Skrobię ziemniaczaną (lub mąkę kukurydzianą) wymieszaj z zimną wodą, aż do uzyskania gładkiej masy. Dodaj do sosu i ponownie zagotuj. Dopraw musztardą, chili i pieprzem.
  5. Wyciągnij drewniane patyczki z kurczaka. Ułóż filety na talerzach z miodowo-cebulowym sosem teriyaki i podawaj. Będą świetnie smakować z prostą sałatką.
Całkowity czas 35 min.
Czas przygotowania: 5 min.
czas gotowania 30 min.
2653 kJ / 630 kcal
Tłuszcz: 28.7 g
Białko: 50 g
Węglowodany: 41,8 g

Składniki dla 4 porcja / porcje