

Zupa z makaronem i tofu
Przygotowanie
Krok 1
Umyj i oczyść grzyby. Zagotuj bulion warzywny i gotuj grzyby i kombu przez około 15 minut pod przykrywką. Zdejmij z ognia i odstaw w temperaturze pokojowej na kolejne 30 minut. Wyjmij grzyby i kombu i odłóż grzyby na bok.
Krok 2
Pokrój tofu w kostkę i obtocz w mące ze wszystkich stron. Obierz i wyciśnij czosnek. Dokładnie umyj szpinak i odwiruj. Rozgrzej olej na patelni, usmaż tofu na złoty kolor ze wszystkich stron i zdejmij. Smaż czosnek i szpinak w ich własnych sokach przez 2-3 minuty, następnie dodaj sos teriyaki i wymieszaj.
Krok 3
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dokładnie umyj kiełki fasoli. Umieść makaron, grzyby, tofu, szpinak i kiełki fasoli w miskach. Ponownie doprowadź bulion do wrzenia. Wlej do misek i podawaj.
ID przepisu: 158
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej








![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











