

Tarta z dynią, cheddarem i karmelizowaną cebulą
Czas ogółem60 min
60 minCzas przygotowania
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Krok 2
Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy twaróg i zagniatamy na gładkie ciasto. Wykładamy nim formę na tartę (o średnicy 24 cm) i przekładamy do lodówki.
Krok 3
Purée z dyni mieszamy z twarożkiem i startym cheddarem. Mieszankę wykładamy na schłodzone ciasto i pieczemy około 40 minut.
Krok 4
Cebulę kroimy w plasterki. Szklimy ją na maśle, po czym dodajemy miód i sos sojowy. Mieszamy i gdy zacznie się karmelizować, wykładamy na tartę. Posypujemy natką pietruszki i podajemy.
ID przepisu: 919
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej