Tarta z dynią, cheddarem i karmelizowaną cebulą

Czas ogółem 60 min
60 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)

Ciasto

200 g
mąki pszennej
100 g
masła
70 g
naturalnego, gładkiego twarożku

Farsz

200 g
purée z dyni
50 g
naturalnego, gładkiego twarożku
100 g
sera cheddar

Dodatkowo

150 g
czerwonej cebuli
20 g
masła
15 g
miodu
1 łyżka
natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.

Krok 2

Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy twaróg i zagniatamy na gładkie ciasto. Wykładamy nim formę na tartę (o średnicy 24 cm) i przekładamy do lodówki.

Krok 3

Purée z dyni mieszamy z twarożkiem i startym cheddarem. Mieszankę wykładamy na schłodzone ciasto i pieczemy około 40 minut.

Krok 4

Cebulę kroimy w plasterki. Szklimy ją na maśle, po czym dodajemy miód i sos sojowy. Mieszamy i gdy zacznie się karmelizować, wykładamy na tartę. Posypujemy natką pietruszki i podajemy.

ID przepisu: 919

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.

Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy twaróg i zagniatamy na gładkie ciasto. Wykładamy nim formę na tartę (o średnicy 24 cm) i przekładamy do lodówki.

Purée z dyni mieszamy z twarożkiem i startym cheddarem. Mieszankę wykładamy na schłodzone ciasto i pieczemy około 40 minut.

Cebulę kroimy w plasterki. Szklimy ją na maśle, po czym dodajemy miód i sos sojowy. Mieszamy i gdy zacznie się karmelizować, wykładamy na tartę. Posypujemy natką pietruszki i podajemy.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Odkryj więcej

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.