

Szaszłyki warzywne
Czas ogółem
30 min
30 min
Czas gotowania
Klasyka każdego grilla, czyli szaszłyki. W wersji warzywnej przygotowane z cukinii, papryki, bakłażana I dymki, która po ugrillowaniu staje się pełnym słodyczy przysmakiem.
Wartości odżywcze (na porcję)
481 kJ
/
115 kcal
3 g
Tłuszcz
4 g
Białko
18 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Umyte warzywa kroimy na kawałki wielkości około 3x3 cm.
Krok 2
Oliwę mieszamy z sosem sojowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z limonki i posiekanymi ziołami. Powstałą marynatą nacieramy warzywa. Odstawiamy je na 15 minut.
Krok 3
Grillujemy je z obu stron na rozgrzanej patelni.
Krok 4
Podajemy z pieczywem lub jako dodatek do innych dań.
ID przepisu: 1013
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej