Sałatkowy dressing z Ponzu

Czas ogółem 5 min
5 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
1 łyżka
wytrawnej musztardy
4 łyżki
oleju roślinnego
1 łyżka
oleju sezamowego
świeżo zmielony pieprz
Wartości odżywcze (na porcję) 628 kJ  /  150 kcal
12,6 g Tłuszcz
1,1 g Białko
7,1 g Węglowodany

Przygotowanie

Wymieszać Ponzu i musztardę. Wciąż mieszając stopniowo dodawać olej, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą i masa będzie gładka. Doprawić pieprzem i podawać natychmiast jako dressing do świeżych warzyw i sałat.

ID przepisu: 243

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Wymieszać Ponzu i musztardę. Wciąż mieszając stopniowo dodawać olej, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą i masa będzie gładka. Doprawić pieprzem i podawać natychmiast jako dressing do świeżych warzyw i sałat.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.