

Sałatka ze smażonym tofu, mango, awokado, ogórkiem i makaronem orzo
Czas ogółem30 min
30 minCzas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)2202 kJ / 526 kcal
Przygotowanie
Krok 1
Tofu pokroić w plastry, przełożyć do szklanej miski i dodać Ponzu. Marynować w lodówce min. 20 minut.
Krok 2
W międzyczasie mango oraz awokado obrać ze skórki i pokroić w plastry.
Krok 3
Ogórka również pokroić w plastry.
Krok 4
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 5
Tofu podsmażyć na oliwie, na rozgrzanej patelni (można użyć patelni grillowej).
Krok 6
W miseczce przygotować dressing: jogurt wymieszać z Ponzu.
Krok 7
Na talerzach ułożyć makaron, mix sałat, awokado, mango, ogórek oraz tofu. Udekorować dressingiem.
ID przepisu: 968
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej