

Sałatka z pieczonych warzyw z dipem jogurtowo-miętowym
Składniki
Dip
Przygotowanie
Krok 1
Jogurt mieszamy z majonezem, sokiem z cytryny i miętą. Mieszamy i odkładamy do lodówki.
Krok 2
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Krok 3
Większe ziemniaki przekrajamy na pół. Cukinię, kabaczka, bakłażana i papryki kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa mieszamy z ziołami, oliwą i sosem sojowym.
Krok 4
Na początku na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wykładamy jedynie ziemniaki. Pieczemy 20 minut, po czym dodajemy resztę warzyw (bez dymki) i pieczemy kolejne 20 minut. Na koniec dodajemy dymkę i zapiekamy ostatnio minut.
Krok 5
Upieczone warzywa mieszamy i podajemy z dipem.
ID przepisu: 924
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej