

Pudding owsiany z borówkami i daktylowym karmelem
Czemu jeść pudding na deser, skoro można go zjeść na śniadanie? Ta słodka przekąska z borówkami nastroi cię pozytywnie na cały dzień!
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 190°C.
Krok 2
Mleko migdałowe podgrzej w rondelku. Zalej płatki owsiane i odstaw na około 5-7 minut.
Krok 3
Oddziel żółtka od białek. Żółtka zmieszaj z miodem, białka ubij na sztywno. Wymieszaj płatki owsiane z żółtkami. Dodaj ubite białka i wymieszaj delikatnie, ale dokładnie.
Krok 4
Naczynie żaroodporne o średnicy 18 cm natłuść olejem i przelej do niego masę. Na wierzchu ułóż borówki. Możesz też użyć innych świeżych lub mrożonych owoców albo konfitur. Całość włóż do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut.
Krok 5
Przygotuj karmel. Kakao wymieszaj w gorącej wodzie. Zalej daktyle i odstaw na 5 minut. Za pomocą blendera zmiksuj je na gładką masę z masłem orzechowym i sosem sojowym.
Krok 6
Pudding podawaj z karmelem daktylowym.
ID przepisu: 1095
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej