Prosta marynata jabłkowa

5 1 Oceny
Czas ogółem 35 min
5 min Czas przygotowania
30 min Czas marynowania

Ta prosta do przyrządzenia owocowa marynata barbeque świetnie pasuje do dań z wieprzowiny - żeberek, kotletów i szaszłyków.

Składniki

1 porcj(e/i)
250 g
puree z jabłek
25 g
musztardy
75 ml
oliwy z oliwek
1 łyżeczka
łyżeczka suszonego rozmarynu
Wartości odżywcze (na porcję) 3720 kJ  /  888 kcal
77,4 g Tłuszcz
11,3 g Białko
34,7 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Krok 2

Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak).

ID przepisu: 1130

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Wymieszaj wszystkie składniki. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak).

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.