

Owocowa sałatka z kukurydzą i fetą
Połączenie grillowanej kukurydzy, owoców i świeżych ziół - skąpanych w delikatnym dressingu umami - składa się na idealny dodatek do grillowanych mięs i ryb
Składniki
Sos:
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj dressing. Sos sojowy przelej do miski. Dodaj miód oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszaj. Dressing możesz doprawić odrobiną sosu tabasco.
Krok 2
Kukurydzę skrop sosem sojowym i oliwą z oliwek. Zawiń w folię aluminiową i umieść na ruszcie. Grilluj ok. 30 min., od czasu do czasu obracając. Po zgrillowaniu ziarna kukurydzy zeskrob nożem.
Krok 3
Awokado pokrój w dużą kostkę.
Krok 4
Ogórka przekrój na ćwiartki. Ćwiartki pokrój w plasterki.
Krok 5
Cebulę pokrój w cienkie piórka.
Krok 6
Umyty szpinak przełóż do dużej miski. Dodaj kukurydzę, owoce, awokado, ogórka oraz zioła. Wymieszaj delikatnie. Przełóż na talerze, dodaj fetę i skrop dressingiem.
ID przepisu: 1124
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej