Owoce morza z woka
Szybki wok z owocami morza z grilla z krewetkami i kalmarami Szybki wok z owocami morza z krewetkami i kalmarami w stylu azjatyckim. Wypróbuj z Kikkomanem, jak optymalnie przyrządzić kalmary i przygotuj to wyrafinowane danie z woka na grillu – doskonale doprawione sosem sojowym Kikkoman.
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój kalmary w szerokie pierścienie, a krewetki wzdłuż na połówki. Umyj szparagi, odetnij końcówki, obierz jedną trzecią długości od dołu i pokrój łodygi na kawałki o długości 5 cm. Umyj cebulę dymkę i również pokrój ją na kawałki.
Krok 2
Mocno rozgrzej żeliwny wok na grillu. Wlej 1 łyżkę oleju i grilluj kalmary przez 3-4 minuty w wysokiej temperaturze. Wyjmij z woka i trzymaj w cieple.
Krok 3
Ponownie wlej do woka 1 łyżkę oleju i grilluj krewetki w wysokiej temperaturze (2-3 minuty, powinny być jeszcze lekko szkliste). Wyjmij z woka i również trzymaj w cieple.
Krok 4
Teraz przysmaż w woku warzywa na 1 łyżce oleju (3-4 minuty). Włóż z powrotem do woka krewetki i kalmary, a następnie dopraw wszystko papryczką chili, miodem, pieprzem i sosem sojowym. Podawaj natychmiast.
ID przepisu: 961
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej