

Grillowane szparagi pod cytrusowo – orzechową kruszonką z jajkiem po benedyktyńsku
Przygotowanie
Krok 1
Szparagi umyć i pozbawić twardych końcówek. Na patelni rozgrzać 25 g masła, dodać szparagi i smażyć minutę. Następnie dodać 2,5łyżki cytrusowego sosusojowego Ponzu Kikkomani smażyć przez1-2minuty (do zarumienienia).
Krok 2
W międzyczasie pokroić bułkę w drobną kostkę, posiekać orzechy. Na patelni rozgrzać 25 g masła, dodać orzechy i bułkę, smażyć 2minuty. Następnie dodać 1,5łyżki cytrusowego sosusojowegoPonzu Kikkoman i smażyć przez ok. minutę.
Krok 3
W garnku zagotować 0,5l wody, dodać ocet. Kiedy woda zacznie się gotować zamieszać łyżką, w takie sposób by powstał wir. Delikatnie wbić jajko. Gotować 1,5-2 minuty (w zależności od wielkości jajka). Czynność powtórzyć z pozostałymi jajkami.
Krok 4
Gotowe szparagi przełożyć na talerz, udekorować kruszonką i jajkiem.
ID przepisu: 1001
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej