

Sałatka z jajkami, szparagami, anchois i sosem serowym
Czas ogółem
20 min
20 min
Czas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)
3981 kJ
/
936 kcal
Przygotowanie
Krok 1
Składniki na sos mieszamy.
Krok 2
Jajka gotujemy na twardo (6 minut), wystudzone obieramy.
Krok 3
Na talerzach układamy umytą sałatę.
Krok 4
Szparagi krótko podsmażamy na maśle i wraz z jajkami, przekładamy na sałatę.
Krok 5
Całość polewamy sosem, dekorujemy filecikami anchois i opcjonalnie odrobiną parmezanu.
Krok 6
Posypujemy pieprzem i podajemy.
ID przepisu: 971
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej