Wyszukiwanie
Filtr
Poke-wrap z omletem
Bookmark
25 od 285

Poke-wrap z omletem

Poke-wrap z omletem
Całkowity czas 20 min.
Czas przygotowania: 20 min.
Nutrition facts (per portion): 360 kJ / 86 kcal

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 4 arkusze nori (suszone glony)
  • 5 jaj
  • 100 g sera ementaler
  • 10 ździebeł szczypiorku
  • 10 gałązek pietruszki
  • 50 g młodego szpinaku
  • 4 łyżeczki sosu Poke Kikkoman
  • 1 łyżeczka oleju słonecznikowego

przygotowanie

Pietruszkę i szczypiorek umyć i pokroić. Szpinak umyć i pozostawić do odsączenia. Ser pokroić w plasterki. 

Rozbić jaja do miski, dodać zioła, 2 łyżeczki sosu Poke i roztrzepać.

Na patelni o średnicy 20 cm rozgrzać olej. Dodać jajeczną mieszankę i smażyć na średnim ogniu. Następnie dodać ser i kontynuować smażenie.

Gotowy omlet pokroić w plastry i pozostawić do ostygnięcia. 

Plasterki omletu oraz szpinak ułożyć na arkuszach nori i zwinąć w rulon.

Wrapy pokroić na kawałki. Serwować z sosem Poke i przystroić sałatką z ziół.

Produkty stosowane w tym przepisie

Całkowity czas 20 min.
Czas przygotowania: 20 min.
Nutrition facts (per portion): 360 kJ / 86 kcal

Składniki dla 4 porcja / porcje

  • 4 arkusze nori (suszone glony)
  • 5 jaj
  • 100 g sera ementaler
  • 10 ździebeł szczypiorku
  • 10 gałązek pietruszki
  • 50 g młodego szpinaku
  • 4 łyżeczki sosu Poke Kikkoman
  • 1 łyżeczka oleju słonecznikowego