Małże w winno-sojowym sosie
Wyszukiwanie
Filtr
Małże w winno-sojowym sosie
Bookmark
433 od 472

Małże w winno-sojowym sosie

Małże w winno-sojowym sosie
386 kJ / 92 kcal
Tłuszcz: 6.8 g
Białko: 3.3 g
Węglowodany: 2.1 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

Przygotowanie:

Cukinię, czerwoną i żółtą paprykę pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle. Do garnka wlać białe wino, naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman i dodać masło. Całość zagotować. Dodać małże i zagotować pod przykryciem na dużym ogniu. Część wywaru podgotować na wolnym ogniu. Małże odstawić w ciepłe miejsce. 

Wywar doprawić sosem sojowym Kikkoman i dodać podsmażone warzywa. Usunąć i wyrzucić puste połówki muszli, drugą połówkę z małżem wyłożyć na talerz. Podlać wywarem z warzywami. Udekorować świeżymi ziołami.

Produkty stosowane w tym przepisie

386 kJ / 92 kcal
Tłuszcz: 6.8 g
Białko: 3.3 g
Węglowodany: 2.1 g

Składniki na 4 porcj(e/i)

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.