Sałatka pomidorowa z dressingiem Ponzu i sojowym crunchem
Przygotowanie
Krok 1
Orzechy, migdały i pestki dyni uprażyć na patelni z dodatkiem naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman, tak aby cały sos sojowy odparował. Po uprażeniu pozostawić do ostygnięcia.
Krok 2
Pomidory opłukać i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pomidory i cebulę ułożyć na półmisku lub na talerzach.
Krok 3
Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman, olej sezamowy i ocet z białego wina wymieszać mątewką na dressing lub użyć do tego shakera, porządnie wstrząsając. Polać dressingiem pomidorową sałatkę.
Krok 4
Ostudzony crunch sojowy posiekać na niezbyt małe kawałki i posypać nim razem z kiełkami sałatkę pomidorową. Gotową sałatkę od razu podać.
ID przepisu: 88
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej