Grillowane pieczarki nadziewane fetą, ogórkiem i granatem
Duże pieczarki zamarynowane w sosie sojowym i oliwie z czosnkiem i pieprzem, podane z pokrojoną w kostkę fetą wymieszaną z ogórkiem i granatem będą stanowiły świetną przystawkę podczas grillowego spotkania.
Przygotowanie
Krok 1
Pieczarki oczyszczamy i wykrawamy nóżki.
Krok 2
Oliwę mieszamy z sosem sojowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem. Powstałą marynatą nacieramy pieczarki.
Krok 3
Grillujemy je z obu stron na rozgrzanej patelni.
Krok 4
W tym czasie ogórki i fetę kroimy w kostkę. Mieszamy je z pestkami granatu. Wypełniamy nimi kapelusze pieczarek. Dekorujemy natka pietruszki i od razu podajemy.
ID przepisu: 1012
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej