

Grillowana papryka nadziewana ricottą
Czas ogółem
20 min
20 min
Czas przygotowania
Papryka to warzywo, które jest stworzone do grillowania. Możną ją nadziewać na setki sposobów a z kremową ricottą smakuje obłędnie.
Wartości odżywcze (na porcję)
1582 kJ
/
378 kcal
18 g
Tłuszcz
13 g
Białko
41 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory kroimy w kostkę i mieszamy z ricottą.
Krok 2
Umytą paprykę wydrążamy i nadziewamy serem z pomidorami. Nacieramy je oliwą, sosem Ponzu i pieprzem.
Krok 3
Grillujemy je z obu stron na rozgrzanej patelni.
Krok 4
Podajemy ze szpinakiem, natką pietruszki i pieczywem.
ID przepisu: 1010
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej