Grillowana papryka nadziewana ricottą
Grillowana papryka nadziewana ricottą

Grillowana papryka nadziewana ricottą

Czas ogółem 20 min
20 min Czas przygotowania

Papryka to warzywo, które jest stworzone do grillowania. Możną ją nadziewać na setki sposobów a z kremową ricottą smakuje obłędnie.

Składniki

3 porcj(e/i)
3 
podłużne słodkie papryki
2 łyżki
oliwy
1 łyżeczka
świeżo mielonego pieprzu

Nadzienie

300 g
pomidorów
250 g
ricotty

Dodatkowo

80 g
świeżego szpinaku
150 g
świeżego pieczywa
Świeża natka pietruszki

Wartości odżywcze (na porcję)

1.582 kJ / 378 kcal
18 gTłuszcz
13 gBiałko
41 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory kroimy w kostkę i mieszamy z ricottą.

Krok 2

Umytą paprykę wydrążamy i nadziewamy serem z pomidorami. Nacieramy je oliwą, sosem Ponzu i pieprzem.

Krok 3

Grillujemy je z obu stron na rozgrzanej patelni.

Krok 4

Podajemy ze szpinakiem, natką pietruszki i pieczywem.

ID przepisu: 1010

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Gotowanie krok po kroku staje się proste! Tapnij, żeby zacząć.

Pomidory kroimy w kostkę i mieszamy z ricottą.

Umytą paprykę wydrążamy i nadziewamy serem z pomidorami. Nacieramy je oliwą, sosem Ponzu i pieprzem.

Grillujemy je z obu stron na rozgrzanej patelni.

Podajemy ze szpinakiem, natką pietruszki i pieczywem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.