

Szarpany kurczak z dynią, ryżem z kurkumą i coleslawem
Jesienna miska dobroci: wspaniałe sezonowe składniki, takie jak dynia i czerwona kapusta, doprawione Słodką przyprawą mirin Kikkoman i Sosem sojowym Kikkoman dla odrobiny dodatkowej słodyczy i perfekcyjnie podkreślonego smaku.
Składniki
Kurczak:
Dynia:
Ryż:
Surówka:
Przybranie:
Mięso z dynią ok. 240 g - Surówka ok. 80 g - Ryż ok. 90 g - Przybranie ok. 10 g
Przygotowanie
Krok 1
W naczyniu żaroodpornym wymieszaj czosnek i cebulę z Sosem sojowym Kikkoman, bulionem drobiowym, papryką w proszku i kminem. Pokryj kurczaka marynatą. Piecz w temperaturze 180°C w piekarniku z termoobiegiem przez ok. 40 minut. Następnie porwij mięso.
Krok 2
Na patelni umieść dynię, papryczki jalapeño, cukier, Słodką przyprawę mirin Kikkoman, Sos sojowy Kikkoman i anyż gwiazdkowy. Gotuj na małym ogniu, aż dynia zmięknie.
Krok 3
Przepłukuj ryż do sushi, aż woda będzie czysta. Ryż gotuj z kurkumą na małym ogniu w rondlu z osoloną wodą przez ok. 20 minut.
Krok 4
Wymieszaj w misce czerwoną kapustę z octem ryżowym, miodem i Sosem sojowym Kikkoman. Dobrze zagnieć.
Krok 5
Wymieszaj dynię z szarpanym kurczakiem i rozłóż na talerzach. Dodaj surówkę i ryż. Podawaj z przybraniem z dymki, pasków jalapeño i sezamu.
Wskazówka:
Najszybszy sposób na porwanie kurczaka to zrobienie tego, kiedy mięso jest jeszcze ciepłe.
ID przepisu: F1053
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej