

Soczyste naleśniki z owocami morza
Wykaż się kreatywnością:
te naleśniki z owocami morza są nie tylko proste do zrobienia, lecz także cudownie pikantne - dzięki dodatkowi Sosu z chili do kimchi Kikkoman - oraz niezwykle uniwersalne, bo smakują doskonale ze wszystkimi sezonowymi owocami morza.
Składniki
Przygotowanie
Surowe ciasto: Marchewkę i dymkę pokrój w cienkie krążki. Część dymki odłóż na później do dekoracji. Do warzyw dodaj chili. Owoce morza pokrój w kostkę i przełóż do miski. Zmieszaj z warzywami, jajkami, mąką, skrobią, olejem sezamowym, wodą i Sosem z chili do kimchi Kikkoman. Dopraw pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzej olej i smaż ciasto partiami na złoty kolor.
Sposób podania: Naleśniki posyp dymką i podawaj z Sosem sojowym Kikkoman.
Tip
ID przepisu: F1019
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej