Soczyste naleśniki z owocami morza
Soczyste naleśniki z owocami morza

Soczyste naleśniki z owocami morza

Czas ogółem30 min

Wykaż się kreatywnością:

te naleśniki z owocami morza są nie tylko proste do zrobienia, lecz także cudownie pikantne - dzięki dodatkowi Sosu z chili do kimchi Kikkoman - oraz niezwykle uniwersalne, bo smakują doskonale ze wszystkimi sezonowymi owocami morza.

Składniki

10 porcj(e/i)
500 g
surowych krewetek, oczyszczonych
500 g
mięsa kalmara, oczyszczonego
500 g
mięsa ośmiornicy, oczyszczonego
3 
pęczki cebuli dymki
2 
papryczki chili
500 g
mąki pszennej
200 g
marchewki
6 
jajek
500 ml
wody
200 g
skrobi ziemniaczanej
3 łyżki
oleju sezamowego
pieprz do smaku
200 ml
oleju do smażenia
(opcjonalnie do podania)

Przygotowanie

Surowe ciasto: Marchewkę i dymkę pokrój w cienkie krążki. Część dymki odłóż na później do dekoracji. Do warzyw dodaj chili. Owoce morza pokrój w kostkę i przełóż do miski. Zmieszaj z warzywami, jajkami, mąką, skrobią, olejem sezamowym, wodą i Sosem z chili do kimchi Kikkoman. Dopraw pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzej olej i smaż ciasto partiami na złoty kolor. 

Sposób podania: Naleśniki posyp dymką i podawaj z Sosem sojowym Kikkoman.

Tip

ID przepisu: F1019

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Masz pytania dotyczące przepisów lub naszych produktów?

Z przyjemnością na nie odpowiemy.

Skontaktuj się z nami

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.